L’any 2018 a Meroil celebrem el nostre 25 Aniversari. Ha passat més d’un quart de segle molt fructífer per a aquella atrevida iniciativa conseqüència directa de la desmonopolització del sector petrolífer a Espanya. Fins i tot en els pitjors anys de la crisi econòmica iniciada l’any 2007 vam ser capaços de mantenir nivells de creixement i de desenvolupament molt notables, i de forjar aliances amb empreses internacionals de primera línia. Estic convençut que sabrem adaptar-nos i ser a més part de la solució en el que hagi de venir en el sector energètic a partir d’ara.

La segona dècada del present segle ha posat a la humanitat sencera enfront del nítid desafiament tecnològic de la contenció del canvi climàtic a través de la progressiva descarbonització de les nostres economies i en general de qualsevol mena d’activitat humana. Aquesta qüestió requerirà afrontar reptes molt complexos i canvis significatius en la conducta de tots. La humanitat, com sempre ha passat, progressarà i trobarà solucions. Mentre això succeeix, convé no perdre de vista que una majoria de regions del món volen accedir a nivells de desenvolupament en els quals nosaltres ens trobem des de fa dècades. No sembla fàcil conciliar els interessos d’aquesta majoria de població mundial amb l’irrenunciable objectiu de salvaguardar la salut mediambiental del planeta.

Amb una pandèmia d’afectació universal, l’any 2020 va posar al món contra la paret demostrant per primera vegada en la història que el simple alentiment de la demanda, i per consegüent de la producció industrial i de l’oferta de serveis, té efectes catastròfics sobre el nostre sistema de vida. L’anomenada globalització ha mostrat també el seu rostre menys amable.

Encarem el futur amb determinació, tractant d’aguditzar els nostres sentits per a identificar oportunitats, per a continuar creixent, i per a continuar sent una empresa valuosa per a nosaltres i per al món que ens envolta.

José Luis Porté Solano