Meroil es va fundar al 1993 com a operador petrolífer amb l’objectiu de subministrar combustibles i productes relacionats a Estacions de Servei, Distribuïdors, Indústria i el Sector Agrari.

El naixement de Meroil es produeix arran de l’entrada d’Espanya en la Comunitat Econòmica Europea (CEE), on un dels requisits era el desmantellament dels monopolis existents. Això permet als participants del sector poder establir-se independentment, bé formant part de nous projectes empresarials com Meroil o bé de la mà de grups estrangers que es van introduir en el mercat espanyol.

Meroil és el projecte amb més envergadura, solidesa i solvència de quants s’han desenvolupat en el panorama energètic espanyol per part de l’empresariat independent, sense pertànyer a grans grups multinacionals.

Els accionistes de Meroil són empresaris vinculats estretament amb el sector de la distribució energètica. No obstant això, la companyia obté la major part de les seves vendes en operacions a empreses no vinculades amb el seu accionariat.

L’activitat es divideix en 3 grans línies de negoci:

  • Comercialització de combustible a Clients (Estacions de Servei, Distribuïdors de Gasoil a domicili i Grans Clients Finals).
  • Xarxa d’Estacions de Servei pròpies.
  • Lloguer de capacitat d’Emmagatzematge a tercers en la seva Terminal Logística del Port de Barcelona

El producte es comercialitza des de les facilitats logístiques de càrrega (TERMINALS) a Bilbao, Cartagena, Còrdova, Coruña, Madrid, Huelva, Sevilla, València, Vigo, Saragossa, i a més des de la nostra gran Terminal pròpia a Barcelona el que li permet assegurar el subministrament en qualsevol punt del territori espanyol.

Meroil compta amb una àmplia xarxa d’Estacions de Servei Abanderades distribuïdes per tot el país combinant les nostres dues marques MEROIL i OILPRIX. Fruit del desenvolupament del mercat, fa uns anys vàrem decidir llançar OILPRIX per a cobrir el segment de mercat de l’Estacions de Servei tipus low cost.

La decisió de compra dels nostres combustibles es basa sempre en criteris de qualitat, sent els nostres proveïdors les millors refineries del món, que descarreguen els seus productes en la nostra moderna Terminal de Barcelona o en alguna de les terminals associades.

Meroil aposta per la recerca i desenvolupament de nous productes que s’adaptin a les necessitats dels nostres clients i siguin més respectuosos amb el medi ambient comercialitzant Biodièsel, Bioetanol, Adblue , GLP i constantment avançant en el desenvolupament de nous productes i serveis per als nostres clients.